Klikgebit

Met behulp van implantaten kunnen we één of meer tanden eenvoudig reconstrueren. Maar wanneer u onvoldoende gezonde tanden over heeft om een volledige tandboog op te construeren, is een kunstgebit soms de enige optie. Gelukkig kan dat tegenwoordig een functionele én esthetische oplossing zijn.

Meer houvast met een klikgebit

Een kunstgebit is even wennen, maar de meeste mensen kunnen hier goed mee overweg. Heeft u echter al langere tijd geen tanden meer, dan is de kans groot dat uw onderkaak erg dun en plat is geworden. Hierdoor kan een kunstgebit (onderprothese) los zitten en wiebelen tijdens het eten of praten. In zo’n situatie biedt een klikgebit op implantaten uitkomst. We plaatsen dan twee implantaten in de onderkaak die als houvast dienen voor uw onderprothese. Het gebit klikt nu vast op de implantaten in de onderkaak.

Doordat de prothese steunt op de implantaten en het tandvlees, ervaart u vaak minder pijn wanneer u meer druk zet met uw gebit, bijvoorbeeld als u een stevig in een appel bijt. Dat praat, zingt, eet en drinkt een stuk prettiger!

Het reinigen van een klikgebit

Een klikgebit is altijd uitneembaar. Hierdoor kunt u het eenvoudig reinigen of, indien nodig, laten repareren.

De kosten van een klikgebit?

De verzekering vergoedt in veel gevallen de kosten van implantaten onder een prothese. U maakt dan gebruik van uw basisverzekering, u ontvangt een machtiging na onze aanvraag/melding bij uw verzekeraar. De wettelijke eigen bijdragen zijn daarop wel van toepassing.

Heeft u vragen? Kom ze stellen aan een van onze tandartsen in Venlo of Blerick.