Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is de basis van een gezond gebit. Samen met u zorgt de mondhygiënist voor  een schoon en mooi gebit. Preventie van gaatjes en tandvleesontstekingen is het allerbelangrijkst! Het gezegde geldt hier dan ook ‘jong geleerd is oud gedaan’. Wij streven ernaar dat al onze patiënten hun tanden en kiezen zo lang mogelijk behouden. Daarnaast kan een ontoereikende mondhygiëne ook mogelijk de oorzaak zijn van een slechte adem, vieze smaak en bruine aanslag op de tanden, maar ook van ontstekingen van tandvlees en onderliggende structuren.

Er zijn groepen van patiënten die gevoelig zijn voor bepaalde bacteriën die in de mond kunnen voorkomen. Deze bacteriën kunnen veel onherstelbare schade aanrichten aan het tandvlees en omliggend kaakbot. Wanneer u regelmatig op controle komt zodat we dit tijdig signaleren en behandelen voorkomen we dat tanden “los’ kunnen gaan staan.

Onderdeel van de (half)jaarlijkse controle is een controle van de conditie van uw tandvlees, zodat we tijdig problemen kunnen opsporen. Zo kan onze mondhygiënist samen met u een plan van aanpak  opstellen, om de mondgezondheid weer te herstellen. Kom naar een van de tandartspraktijken in Venlo of Blerick voor de zorg die uw gebit verdient!