Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent!

Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen voor orthodontie.  Maar liefst 25% van alle patiënten die een beugel dragen zijn volwassenen. Echter willen de meeste volwassenen niet meer rondlopen met metalen plaatjes op de tanden.

Niet alleen esthetisch mooi?!
Rechte tanden zorgen voor een mooie glimlach, maar zijn ook beter schoon te houden. Daarnaast is het natuurlijk logisch te bedenken dat wanneer de tanden en kiezen in de meeste optimale stand tegenover elkaar staan, zij een optimale kauwfunctie hebben en minder slijtage geven.

Invisalign

Het mooiste en meest innovatieve op het gebied van beugels heet Invisalign. Dit doorzichtige, op maat gemaakte beugelhoesje (aligner) is bijna onzichtbaar. De Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare aligners (bitjes). De aligners heeft u >22 uur per dag in, alleen met eten en drinken doet u ze gemakkelijk even uit. Elke 1-2 weken vervangt u deze voor een nieuwe set aligners.
Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit geleidelijk verschuiven, tot het gewenste eindresultaat is bereikt.

De voordelen van het Invisalign systeem zijn in onze ogen erg groot. Daarom geniet dit systeem onze voorkeur.

De voordelen van Invisalign op een rij:

  • bijna onzichtbaar
  • op maat gemaakt voor elke patiënt
  • uitneembaar
  • makkelijker schoonhouden van de tanden. (Lager risico op gaatjes, omdat er minder plak blijft zitten op de tanden en kiezen dan bij de metalen brackets.)
  • vooraf zichtbaar wat het eindresultaat gaat worden aan de hand van de 3D-simulatie.
  • doe meteen de online simulatie! In 60 seconden zie je je resultaat via invisalign.nl

Vraag onze tandartsen in Venlo of Blerick gerust tijdens een consult of controle, wij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Helaas is niet alles mogelijk met Invisalign, wanneer de correctie niet haalbaar is verwijzen wij u door. Kijk voor meer informatie op www.invisalign.nl .

Orthodontie: hoe werken wij?

Overweegt u orthodontie? Vraag ons er dan gerust naar tijdens een consult of controle. We bekijken samen met u de mogelijkheden en u krijgt van ons een gedegen advies. Daarnaast kunnen we al een kosteninschatting maken van de Invisalign -beugel.

Ortho-Onderzoek en overleg
Een beugel-traject start altijd met een ortho-onderzoek: We maken röntgenfoto’s, 3D- gebitsmodellen met onze 3D-scanner en lichtfoto’s. Aan de hand daarvan maakt de tandarts een behandelplan. Uiteraard bespreken we dit plan met u tijdens een persoonlijk gesprek. Hierin zult u aan de hand van de simulatie direct kunnen zien wat het te verwachte eindresultaat zal zijn en in formeren we u over de behandelduur. Gemiddeld duurt een invisalign-behandeling 1-1,5 jaar, afhankelijk van de te corrigeren tandstand.

Wanneer u akkoord gaat met dit behandelplan, plannen we een afspraak na twee weken, voor het plaatsen van de Invisalign-beugel. Gedurende de behandelperiode controleren we regelmatig uw beugel en voeren we aanpassingen door aan de hand van het behandelplan.

Tijdens een beugelbehandeling is het extra van belang dat u een goede mondhygiëne heeft en houdt. Daarom controleren we daar extra op en waar nodig ontvangt u uitgebreide instructies en/of hulp bij het reinigen van uw gebit.

Retentiefase
Wanneer de optimale stand van de tanden en kiezen is bereikt, volgt de laatste fase; de zogenaamde retentiefase. Het plaatsen van een klein metalen draadjes (spalkjes) achter de tanden in de onderkaak , en op maat gemaakte “hoesjes” voor ’s nachts, zorgen ervoor dat het resultaat van de beugelbehandeling optimaal behouden blijft. Wij maken hierbij gebruik van de Invisalign Vivera-retainers. U krijgt direct een set van 3, waardoor u alvast jaren vooruit kunt.