Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent!

Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen voor orthodontie.  Maar liefst 25% van alle patiënten die een beugel dragen zijn volwassenen.

Niet alleen esthetisch mooi?!
Rechte tanden zorgen voor een mooie glimlach, maar zijn ook beter schoon te houden. Daarnaast is het natuurlijk logisch te bedenken dat wanneer de tanden en kiezen in de meeste optimale stand tegenover elkaar staan, zij een optimale kauwfunctie hebben en minder slijtage geven.

Orthodontie: hoe werken wij?

Overweegt u orthodontie? Vraag ons er dan gerust naar tijdens een consult of controle. We bekijken samen met u de mogelijkheden en u krijgt van ons een gedegen advies.

Ortho-Onderzoek en overleg
Een beugel-traject start altijd met een ortho-onderzoek: We maken röntgenfoto’s, gebitsmodellen en lichtfoto’s. Aan de hand daarvan maakt de tandarts een behandelplan. Hierin staat onder meer welk type beugel(s) we adviseren, welk resultaat we nastreven en hoe lang de behandelduur ongeveer zal zijn. Uiteraard bespreken we dit plan met u tijdens een persoonlijk gesprek. En u ontvangt een kostenbegroting.

Wanneer u akkoord gaat met dit behandelplan, plannen we een afspraak voor de behandeling. Gedurende de behandelperiode controleren we regelmatig uw beugel en stellen deze bij indien nodig.

Tijdens een beugelbehandeling is het extra van belang dat u een goede mondhygiëne heeft en houdt. Daarom controleren we daar extra op en waar nodig ontvangt u uitgebreide instructies en/of hulp bij het reinigen van uw gebit.

Retentiefase
Wanneer de optimale stand van de tanden en kiezen is bereikt, volgt de laatste fase; de zogenaamde retentiefase. Het plaatsen van een klein metalen draadjes (spalkjes) achter de tanden in de onderkaak , en op maat gemaakte “hoesjes” voor ’s nachts in de bovenkaak, zorgen ervoor dat het resultaat van de beugelbehandeling optimaal behouden blijft.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie , zijn verschillende beugeltypen mogelijk. Tijdens het overleg zal met u besproken worden welk type het beste bij uw behandelwensen past.

Insignia
Bij Botman Tandartsen werken we met een beugelsysteem dat is ontwikkeld in Amerika. Insignia is het meest vooruitstrevende en innovatieve beugelsysteem op de markt. Het gaat uit van de visie dat geen gebit hetzelfde is en beugels altijd maatwerk zijn.

Het onderscheidt zich van traditionele beugelbehandeling op verschillende punten:

  1. Vooraf maken we 3D-scan van het gebit. Aan de hand hiervan wordt door de tandarts met behulp van de geavanceerd software een design gemaakt.
  2. De software berekend de optimale bracket en bracket-positie per tand. Ook de draden zijn individueel gemaakt.
  3. De brackets worden op de tanden geplaatst met 3D-geprinte houdertjes, zodat deze op de beste positie worden geplakt.

We doen er zo alles aan om de behandelduur zo kort mogelijk te houden en een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

De brackets zijn metaalkleurig.  Mocht u dat niet wensen dan zijn er mogelijkheden om tandkleurige brackets voor u te bestellen.

Kijk voor meer informatie op www.insigniasmile.com.

Invisalign
Het allernieuwste op het gebied van beugels heet Invisalign. Dit doorzichtige, op maat gemaakte beugelhoesje (aligner) is bijna onzichtbaar. De Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare aligners (bitjes), die je om de 2 weken vervangt door een nieuwe set. Alle aligners worden op maat gemaakt voor uw gebit. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit geleidelijk verschuiven, tot het gewenste eindresultaat is bereikt.

Vraag onze tandartsen in Venlo of Blerick gerust tijdens een consult of controle, wij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op www.invisalign.nl, of neem met ons op.

Wij zijn partner van Dental Correct. Op www.dentalcorrect.nl vindt u nog meer informatie, ook over Invisalign. Door deze samenwerking met Dental Correct krijgen we een flinke korting op de techniekkosten voor de Invisalign-beugel, die wordt doorberekend aan de patiënt.